81 produse
Extract Pur de Vanilie Bourbon din Madagascar 50ml - Mirodenii prajituri (1)

Extract Pur de Vanilie Bourbon din Madagascar 50ml

GREEN SENSE

39.65 Lei
Produsul nu mai face partea din catalog
Descriere

Extractul de vanilie pur este un condiment alimentar de calitate superioară obținut prin extracția la rece a componentelor aromatice din păstăile de vanilie în alcool alimentar.

Spre deosebire de esența de vanilie, produs 100% artificial ce sintetizează aroma vanilinei, extractul de vanilie conține în jur de 300 de elemente aromatizante transferate din păstaia de vanilie în alcool și de aceea aroma este naturală și apropiată de cea a păstăii de vanilie.

În procesul de producție folosim cea mai bună vanilie,vanilia Bourbon provenită din Madagascar, alcool etilic și zahăr brun din Mauritius ce ajută la stabilizarea aromelor și face ca produsul să-și mențină aroma o perioadă mai lungă după ce sticla este desfăcută.

Ca regulă generală de folosire, o lingură de extract (15 ml.) reprezintă echivalentul unui baton de vanilie Bourbon din Madagascar de tip Gourmet.

EXTRACT PUR DE VANILIE
Condiment alimentar de cea mai bună calitate,100% natural folosit pentru aromatizarea prăjiturilor și a deserturilor, obținut printr-un proces lent de extracție la rece a celor peste 300 de componente aromatice conținute de păstăile de vanilie.

Aroma extractului este delicată, dulceagă și inconfundabilă. Extractul are sediment de vanilie, culoare brun roșcată, miros fin, plăcut, specific de vanilie.

Extract Pur de Vanilie Bourbon din Madagascar 50ml - Mirodenii prajituri (2) 1Ingrediente: extract din păstăi de vanilie, alcool min.35%, zahăr brun nerafinat max. 4%.

Procesul lent de extracție la rece folosit de noi este cel mai bun în obținerea extractului de vanilie pentru că păstrează complexitatea aromelor și fidelitatea față de conținutul păstăii de vanilie.

Alcoolul are un rol deosebit în procesul de extracție a componentelor aromatice din păstăile de vanilie conținute de uleiuri esențiale care nu sunt solubile în apă. Extractul pur de vanilie 2X conține de două ori mai multe păstăi de vanilie per litrul de alcool folosit având deci o aromă mai concentrată.

Dozaj recomandat: 1 lingură de extract de vanilie la 500 gr./ml compoziție


CE SUNT EXTRACTELE NATURALE?

Simplu spus, extractele naturale sunt condimente alimentare, alternativa 100% naturala a esentelor si aromelor artificiale disponibile in comert. Desi exista pe piata foarte multe produse ce poarta incorect denumirea de extract, acestea sunt strict reglementate atat la nivelul Uniunii Europene cat si la nivelul pietei nord-americane. Niciun produs care nu respecta standardele minime de calitate si concentratie nu poate purta numele de Extract pe eticheta.

CE NU SUNT EXTRACTELE?

Nu sunt esente, tincturi sau arome concentrate. Daca esentele sunt arome atificiale ce imita aroma naturala, tincturile sunt in general pentru uz medicinal. Aromele concentrate sunt tot arome artificiale cu o concentratie mai mare. Cand sunt folosite extractele naturale, aroma produsului finit este similara cu a ingredientului principal folosit pentru obtinerea extractului natural.

PURE? CUM ADICA?

Reglementarile in vigoare permit adaugarea cuvantului PUR doar in cazul in care extractului nu ii sunt adaugate alte arome sau potentiatori de aroma. De exemplu, legile permit ca in Extractul de vanilie sa se poata adauga vanilina, sirop sau caramel. Un Extract Pur de Vanilie va fi produs doar din pastai de vanilie, alcool si zahar brun, zaharul actionand ca un stabilizator de aroma ce permite ca produsul sa-si pastreze calitatea o perioada mult mai lunga de timp.

DE CE AU ALCOOL?

Uleiurile esentiale nu sunt solubile in apa, alcoolul permitand solubilitatea uleiurilor esentiale continute de cojile de lamai sau portocale, pastaile de vanilie, boabele de cafea sau frunzele de menta. Extractele naturale pot fi etichetate astlfel doar daca au o concentratie minima de alcool (35% pentru Extractele de Vanilie sau Cafea, 85% pentru Extractele de Lamai, Portocale sau Menta). Alcoolul permite difuzarea omogena a uleiurilor in orice preparat alimentar iar in procesul de gatire alcoolul se ecapora lasand in urma doar aroma ingredientelor aromatice.

Extract Pur de Vanilie Bourbon din Madagascar 50ml - Mirodenii prajituri (3) 2Tara de origine: Romania

81 produse

Review-uri (1 Review-uri)

Nota

5 (1 Review-uri)

Ai utilizat acest produs?

Spune-ti parerea!

Adauga review